Muhyiddin Kecewa Dilarang Berucap, Rayuan Ditolak

KUALA LUMPUR, 10 Dis – Tan Sri Muhyiddin Yassin melahirkan rasa kecewa apabila Majlis Tertinggi (MT) Umno membuat keputusan menghalangnya daripada menggunakan platform Perhimpunan Agung Umno 2015 untuk berucap di hadapan perwakilan parti itu.

imageMenurut Timbalan Presiden Umno itu, rayuannya untuk menyampaikan ucapan penggulungan sebelum sesi penangguhan Sabtu ini ditolak tanpa sebab.

“Saya kecewa, saya dan Datuk Seri Shafie merayu supaya saya diberikan peluang berucap, tapi nampaknya dia (Datuk Seri Najib Tun Razak) kata tak boleh juga.

“Daripada perbincangan itu (mesyuarat MT) ada yang menghalang. Saya tak tahu kenapa, tapi itulah keputusannya,” katanya kepada pemberita di pekarangan Menara Dato’ Onn di sini, Rabu malam.

Beliau sebelum itu menghadiri mesyuarat khas MT Umno yang dipengerusikan Najib.

Ditanya sama ada beliau menerima keputusan berkenaan, Muhyiddin berkata: “Saya tak berapa setuju, tapi itulah keputusannya.

“Sepatutnya bagilah ruang dan peluang, itu amalan biasa, tapi Majlis Tertinggi dah buat keputusan, apa yang saya nak kata?” katanya.

Bagaimanapun, bekas timbalan perdana menteri itu berkata beliau akan tetap mengikuti perbahasan pada Perhimpunan Agung Umno 2015 yang akan bermula pada Khamis.

“Saya akan duduk dalam mesyuarat sampai selesai sebab saya timbalan presiden.

“Akan terus duduk daripada awal sehingga akhir,” katanya.

Advertisements